2018年11月成人学位英语考试试题及答案_河南继续教育网
河南省2017年成人高考报名官方通道
网站首页 成考资讯 成考问答 政策信息 成考辅导 招生简章 资料下载 合作院校 成考故事
热门专业 学习方法 应试技巧 分数查询 历年真题 学位外语 高起专 专升本 资格考试
河南成人高考
河南成人高考报名  河南成人高考报名时间  河南成教网上报名 郑州成人高考报名  河南成人高考信息网  河南成教报名  河南成教报名时间  河南成人高招报名  郑州成人高考报名时间
成人学位外语
首 页 -> 成人学位外语 -> 2018年11月成人学位英语考试试题及答案
2018年11月成人学位英语考试试题及答案
发布者:admin     浏览次数:1047     发布时间:2019/7/11
一、完成对话(1-10)

1. Speaker A : Oh, I am sorry. I just realized that I forgot to bring the tape recorder you lent me. I left it in the do rm.

Speaker B: That's all right. I won't need it until tonight.

A. It would be OK till then

B. So long as I'll have it then

C. As long as I have it by then

D. And I don't think you won't give it to me by then

答案:C

2. Pupil: I apologize for being late this morning. My alarm clock didn't ring.

Teacher:__________.

A. That's all right. These things often happen.

B. Would you please forgive me? I'll never accept any apologies at all.

C. Thank you. You are really too kind apologizing to me.

D. Never mind. You don't have to be so polite.

答案:A

3. Doctor: __________.

Patient: I've got a bad cold and got a sore throat.

A. Do you have anything to declare, sir?

B. Good morning! May I help you?

C. How have you getting along recently?

D. What seems to be the problem?

答案:D

4. Mike: Hi, morn. I'd like you to meet my girlfriend, Susan Brown. Susan, this is my mother.

Susan: How do you do, Mrs. Miller.

Mother: How do you do, Susan. I'm glad you can join us. __________.

A. Take it easy

B. Please feel natural

C. Make yourself at home

D. Feel all right here

答案:C

5. Speaker A : It's terrible. I can't make anything out of this lecture.

Speaker B : __________. I'm thinking of dropping the courses.

A. Neither can I

B. I know nothing about it

C. It's dead simple

D. The professor speaks well

答案:A

6. Classmate A : Damn it. My mailbox got packed with loads of Junks.

Classmate B:You can use Active Email Monitor, a spam filter, to create any number of filters and so cut down on the amount of junk emails you receive.

Classmate A: Thank you. You really help me a lot.

Classmate B : __________.

A. It's my pleasure

B. It's my duty

C. It's my job

D. It's my fault

答案:A

7. Keith: __________.,do you know where the police station is?

Woman: No, I'm sorry. I don't. I'm not from around here.

A. I'm sorry

B. Excuse me

C. Pardon

D. Attention

答案:B

8. Dave: I think I need much money, but my wife does not think so. __________?

Caroline : What do you need" much money" for? Perhaps your wife is a very organic, simple needs person. Have you ever explained what the actual money is for?

A. What shall I do

B. Why does she not agree

C. How could she not like money

D. When she will agree with me

答案:A

9. Speaker A: I'd like to make an appointment with the doctor for tomorrow.

Speaker B: __________. The only time available to him is the day after tomorrow.

A. Unfortunately, he is completely booked

B. Unfortunately, he is totally taken away

C. He is happy to be totally booked

D. The doctor's schedule is unfortunate

答案:A

10. Karen: Hello. Could I speak to Justin, Please?

Justin : __________.

A. Yes, you could.

B. Speaking.

C. Who are you?

D. Speak, Please.

答案:B

[page]
二、阅读理解(11-30)

The old.fashioned general store is fast disappearin9.This is,perhaps,a pity,because shopping today seems to lack that personal element which existed when the shopkeeper knew all his regular customers personally.He could,for instance,remember which brand of tea Mrs·Smith usually bought or what sort of washing powder Mrs.Jones preferred.Not only was the shop a center of buying and sellin9,but a social meeting place.

A prosperous general store might have employed four or five assistants,and SO there were very few Dmblems in management as far as the staff were concerned.But now that the supermarket has replaced the general store,the job of the manager has changed completely.The modern supermarket manager has to cope with a staff of as many as a hundred,apart from all the other everyday problems of running a large business.Every morning the manager must,like the commander of an army division.carry out an inspection of his store to make sure that everything is ready for the business of the day.He must see that everything is running smoothly.He will have to give advice and make decisions as problems arise;and he must know how to get his huge staff to work efficiently with their respective responsibilities.No matter what he has to do throughout the day,however,the supermarket manager must be ready for any emergency that may arise.They say in the trade that you are not really an experienced supermarket manager until you have dealt with a flood.a fire,a birth and a death in your store.

11.The main purpose of the passage is to show __________ .

A.how the supermarket has replaced the old general store

B.how the old-fashioned general store is fast disappearing

C.how supermarket managers run modern supermarkets

D.how the role of the shop manager has undergone an overall change

答案:C

12.It is a pity that there are fewer old general stores now because— __________ .

A.there is less trading business

B.there used to be more social activities in the old days

C.supermarket managers has more problems

D.there is less personal contact between manager and customer

答案:D

13.Who are Mrs.Smith and Mrs.Jones mentioned in the first paragraph?

A.Shop assistants.

B.Friends of the shop manager’S.

C.Two regular customers of the store.

D.Two regular customers of the supermarket.

答案:C

14.How has the job of the store manager changed?

A.He doesn’t sell tea or washing powder any more.

B.He must try hard to remember the names of the regular customers.

C.He has to give advice and make decisions when problems arise.

D.He has to take care of a large staff as well as business.

答案:D

15.The author compared the supermarket manager to __________ .

A.a military leader

B.a school inspector

C.traffic supervisor

D.an orchestra conductor

答案:A

First Great Western provides a convenient and accurate ticket selling service.We start a legal contract with US when you purchase a ticket and travel with US;these are available at our staffed stations or from our Customer Services Teams.Tickets for traveling Off our services can be purchased by a variety of methods whose details are given below.

You can buy a full range of tickets from First Great Western ticket offices.When buying a ticket we promise to give you detailed information and to sell you the most appropriate ticket for your journey.

Ticket selling(出售)machines,most of which accept both cash and credit cards,will be available at many First Great Western stations offering a wide range of tickets for services travelling from that station.

Tickets for travel on First Great Western services or elsewhere on the National Rail network may be purchased in advance online at WWW.firstgreatwestern.C0.uk.Tickets purchased online can be posted to you,or collected at many stations through ticket selling machines.

When journeys start at stations where there is no ticketing facility available,it is your responsibility to pay your fare。to the on—board staff who are able to issue the normal range of tickets.

If you are travelling in a group of l o or more people you should contact our group booking service on 08457 000 1 25.Not only will our staff be able to direct you to trains with sufficient seats. you may enjoy a discount on your ticket.

16.The information provided in the passage is for people who travel by __________ .

A.plane

B.train

C.ship

D.bus

答案:B

17.When you buy a ticket,the agent promises to give you fair information on tickets to help you __________

A.get the most appropriate ticket

B.purchase a ticket in advance online

C.pay the right fair to the on board staff

D.collect the ticket from the ticket selling machine

答案:A

18.How can you get your ticket if you have booked it online?

A.From the booking office in a railway station.

B.By visiting the website of First Great Western.

C.From a ticket agent.

D.By mail delivery.

答案:D

19.When can you buy a ticket direct from the on'board staff?

A.When you start from a station with no ticketing service.

B.When the tickets are all sold out in the booking office.

C.When you travel in a group of ten or more people.

D.When you travel on a train with sufficient seats.

答案:A

20.What is the advantage for passengers who travel in a group of ten or more?

A.They may buy the tickets direct from the on-board staff.

B.They will not pay for booking service.

C.They may get a discount.

D.They can pay in cash.

答案:C

We have recently heard a great deal about the bad effects of computers on our social and economic institutions. In industry,computers mean automation, and automation means unemployment.The United States.with its extravagant investment in computers,is plagued(使得灾祸,烦恼)by unemployment for unskilled workers.Already computers have begun to displace workers whose tasks are simple.The variety of jobs,formerly done only by humans,that the machine can perform more rapidly,accurately,and economically,increases with each new generation of computers.If we follow this trend,say the pessimists(悲观主义者),we are faced with the prospect of mass unemployment for all but a handful of highly trained,highly intelligent

professionals.who will then be more influential and overworked than they are now.Only recently a distinguished English physicist predicted that within twenty years electronic engineers might have to become conscientious objectors in order to prevent these machines from wrecking out(使遭难,破 坏)social and economic institutions.

What can we do about it?It is foolish to dream of reversing history.We cannot pass laws forbidding the advancement of science and technology.The computing machines are here.and they will grow because engineers want to build them,soldiers want to enlist them in new weapon systems and politicians want their help in the process of government.In short,they will flourish because they enable US to accomplish tasks that could never before have been undeflaken,no matter how many

unskilled laborers we might have set to work.Computers will continue to amplify our intelligence for just the same reason that engines continue to amplify our muscles.The question we must ask is not whether we shall have computers or not have computers,but rather,since.we are going to have them,how we can make the most humane and intelligent use of them.

21.The author insists that __________ .

A.computers will continue to have bad effects on our social and economic institutions

B.computers will continue to cause mass unemployment

C.computers will lead to economic controls

D.computers will continue to flourish,but there is no cause for pessimism

答案:D

22.According to the article,which of the following best characterizes the author’s attitude towards the computer?

A.Extremely pessimistic.

B.Cautiously optimistic.

C.Extremely optimistic.

D.Cautiously pessimistic.

答案:C

23.The author suggests that computers will continue to grow and flourish because __________ -

A.it is foolish and impossible to reverse history

B.no laws can forbid the advancement of science and technology

C.engines amplify our muscles

D.they can be and have been put to good use

答案:D

24.The main idea of the last paragraph is __________ .

A.that computers are misleading

B.that computers have caused industrial strife

C.that we are able to build bigger and faster computers

D.that we can make the most humane and intelligent use of computers

答案:D

25.“Conscientious objectors”in the first paragraph is closest in meaning to __________ .

A.people who refuse to do something for moral reasons

B.objects in the minds of the engineers

C.pessimists who find the whole situation hopeless

D.machines that can prevent computers from ruining HS

答案:A

A library is more than just a place where books are stored.A library is a source of information. That information may come from books(fiction,nonfiction,or reference books),from periodicals (newspapers,magazines,and journals),from audi0—visual materials(records,cassettes,microfilm,video tapes,etc.),or even from a computer terminal.

Students go to libraries to study and to write research papers.The periodicals room of a university library is where foreign students often find newspapers and magazines from their countries。

In the reference room,they can find catalogs from many universities in the U.S.and other countries.If you are buying a used car.the reference librarian can show you the Blue Book,which lists the prices of new and used cars.People who need information in a hurry can telephone the reference librarian at many libraries.

There are as many different library services as there are types of people who use them.Children’s libraries provide materials for young readers.They sometimes have story tellers who read stories to groups of children.and a few have computers for the children to play with.Music lovers can listen to recordings of their favorite musicians in music libraries.Some libraries offer special

services for blind people,such as books in Braille,“talking”books,and Kurzweil Reading Machines.

Libraries provide entertainment as well as information.Novels and short stories from a library’s fiction collection are a good source of enjoyable reading practice.Public libraries often sponsor lectures on topics of interest to members of the community,and a few even offer concerts and films.

No matter what your interests are,you will find that a library can be a great place to enjoy yourself while you learn.

26.In libraries,readers can get information from __________ .

A.computer terminal,books,periodicals or nonfiction

B.books,periodicals,audio-visual materials or video tapes

C.periodicals,books,audi0—visual materials or a computer terminal

D.materials,reference books,periodicals,audi0·visual or journa]s

答案:C

27.In the reference room of the library you can find __________.

A.materials for young readers

B.university catalogs

C.newspapers and magazines

D.the fiction collection

答案:B

28.Foreign students often go to __________ to read newspapers and magazines from their countries.

A.periodical rooms

B.reference rooms

C.music rooms

D.computer centers

答案:A

29.The last sentence in the last paragraph implies that readers can __________ .

A.find entertainment and information in a library

B.read both novels and short stories in a bookstore

C.enjoy concerts and films in a theater

D.attend many lectures at colleges

答案:A

30.What is the main idea of the passage?

A.There are many kinds of libraries.

B.A library is a place where books are stored.

C.Libraries provide entertainment.

D.Libraries offer many different services.

答案:D

[page]
三、词汇和语法(31-50)

31.If __________ in the fridge,the fruit can remain flesh for more than a week.

A.keeping

B.be kept

C.kept

D.to keep

答案:C

32.The novel I bought last week is worth __________ ,I think.

A.reading

B.being read

C.to read

D.to be read

答案:A

33.Our journey was slow because the train stopped __________ at different villages.

A.unceasingly

B.gradually

C.continuously

D.continually

答案:D

34.The price of beer __________ from 50 cents to$4 per liter during the summer season.

A.altered

B.ranged

C.separated

D.differed

答案:B

35.His remarks left me __________ about his real purpose

A.wondered

B.wonder

C.to wonder

D.wondering

答案:D

36.We shall appreciate __________ from you soon.

A.being heard

B.to hear

C.having been heard

D.hearing

答案:D

37.Hardly __________ to the bus stop when the bus suddenly pulled away.

A.did they get

B.they had got

C.they got

D.had they got

答案:D

38.Fireworks, __________ originated centuries ago in China,were brought to Europe by Marco Pol0.

A.which

B.what

C.that

D.it

答案:A

39.Please join US.We can easily make __________ for one more at this table.

A.seat

B.place

C.room

D.space

答案:C

40.Don’t come today.1 would rather you __________ tomorrow.

A.come

B.came

C.to come

D.coming

答案:B

四、翻译(51)

51.Perhaps the fact that many of these first studies considered only algae(水藻)of a size that could be collected in a net (net phytoplankton), a practice that overlooked the smaller phytoplankton(浮游植物群落)that we now know grazers are most likely to feed on, led to a de-emphasis of the role of grazers in subsequent research.

答案:也学是早期的许多研究只考虑了一种大小足以被浮游植物网采集的水藻,而这种做法忽略了更小的浮游植物-现在我们知道食草动物很可能以它为生。这些事实和做法导致了在后面的研究中对食草动物的忽视。

五、写作(52)

52.Directions: For this part, you are allowed thirty minutes to write a composition on the topic" An Increasing Number of People are Studying for Master Degrees" .You should write at least 120 words, and base your composition on the outline given in Chinese below:

1.越来越多的人在读硕士学位;

2.其中的原因;

3.你个人的看法。

答案:Need a master degree, or not

Nowadays, most people want to enter graduate school.In fact, this desire has grown considerably in the past few years, Students struggle to pass the graduate school entrance exam, to survive the program,and find a job at the end of it. They read many exam preparation books. They may also attend special"exam preparation" seminars and courses.There are some reasons for such phenomenon.

First is the general perception that a graduate school diploma, a master's degree, is needed for getting a better job.Second is that some students might not be sure what they want to do, and a few more years inside the courtyards of academic seems desirable.

In my opinion, this is not reasonable, I don't deny that a few passed and went on, but the majority failed and finally wiped away their valuable times.So we don't have to study for the master degree.Never forget the old saying:every road leads to Rome!
院校推荐 招生简章
报名时间 报名条件
录取政策 免考政策
考试科目 复习指导
填报志愿 加分政策
应试技巧 历年真题
录取分数 证书样本
 
河南成人高考重点院校
...
...
...
关于我们    |    人才招聘    |    客服中心    |    联系我们    |    在线报名
河南成人高考报名电话:0371-67688889 56638638  联系人;赵老师 于老师 地址:中国.河南郑州市二七区航海中路163号鼎盛时代A座1313室(黄河科技学院老校区对面)
郑州坤鹏教育信息咨询有限公司 版权所有
《中华人民共和国电信与信息服务业务经营许可证》豫ICP备17004872号-3